Biografie
Naam: Aaron Daniel Deckers
Nationaliteit: Nederlands
Geboren: 02 november 1988 te Gennep (Ottersum)
Woonplaats: Boxmeer
Lengte: 193cm
Gewicht: 72kg
Hobby's: Wielrennen
Werk/studie: Johan Cruyff College
Doelen: Fit worden.
Specialiteit: Klimmen
Mooiste moment: Overwinning 1e etappe ronde van Hongarije 2008


In de zomer van 2003 begon Aaron's wielercarriere toen hij van zijn vader een oude wielerfiets kreeg waarmee hij zijn slechte knieen, waarvan hij veel last had tijdens zijn judo trainingen, kon aansterken. Aaron ontdekte dat hij het fietsen erg leuk vond en sloot zich daarom aan bij wielerteam De Maaskant, wat voor veel renners uit Noord-Brabant en Noord-Limburg een goed instapteam gebleken is.

In 2004 begon Aaron voor het eerst ook wedstrijden te rijden in het wielrennen bij de nieuwelingen. Dit ging vrij moeizaam in het begin. Naarmate het seizoen verder ging, liep het langzamerhand wel steeds iets beter en begon hij wedstrijden uit te rijden.

Tot en met 2006 combineerde Aaron wielrennen nog steeds met judo en dit resulteerde in het seizoen 2005 in de Limburgse titel judo onder 20 jaar. Daarnaast was ook het wielerseizoen een stuk succesvoller dan het seizoen 2004. Zo kwamen er bij de junioren klasse de eerste uitslagen van Aaron en finishte hij in het Duitse Rees voor het eerst op het podium. Daarnaast kwam hij ook in het district team zuid-oost Nederland terecht.

Ook in 2006 begon het seizoen voor Aaron bij het judo. Hij werd 2e bij de districtkampioenschappen in Limburg en eindigde bij de eerste 10 judoka's op het NK onder 20 jaar. Ook behaalde hij in mei 2006 nog de zwarte band in het judo. Vanaf dan richtte Aaron zich alleen nog maar op het wielrennen en is hij gestopt met judo. Dit bleek een goede keuze te zijn want, Aaron won dit jaar 2 wedstrijden en reed verschillende grote internationale wedstrijden met af en toe leuke uitslagen. Dit ondanks dat hij in Juli een tijd was uitgeschakeld met gescheurde kapsels rond om het sleutelbeen na een valpartij.

In het seizoen 2007 maakte Aaron de overstap naar de beloften. Dit deed hij bij het team Rietveld, onder begeleiding van Kees van der Wereld en Jos de Bruin. Dit was een leerzaam jaar voor Aaron, maar ook een met behoorlijk veel pech. Zo viel hij in April en brak hij hierbij zijn pols en in juni werd hij uitgeschakeld met een knie blessure die hem deelname aan het NK kostte. Toch leek er ondanks deze tegenslagen een mooi 2008 tegen moet te komen.

Dit bleek niet het geval te zijn. In de trainingen voor het seizoen 2008 kreeg Aaron langzamerhand last van een blessure die hem lang blijft achtervolgen. De blessure wordt het gehele jaar niet opgelost en aan het eind van het seizoen moet Aaron stoppen met trainen om zich volledig te kunnen richten op het oplossen van de blessure. Ondanks de vervelende been blessure, wint hij nog wel de eerste etappe in de ronde van Hongarije en haalt hij hier ook nog de groene trui binnen.

Het seizoen 2009 heeft Aaron niet kunnen rijden. De langdurige blessure kon niet worden opgelost ondanks 2 operaties uitgevoerd in de heup en rug. In het UZ in Gent zijn ze nog steeds bezig met onderzoeken om de blessure op te lossen. Aaron wilt nog steeds terug keren in het peloton en is dan ook nog steeds hard bezig om zijn blessure te laten oplossen.

Biografie
Contact
contact@aarondeckers.nl
www.aarondeckers.nl

Evenementen

Sponsors
Geurts Mechaniek
Marco Brisko sportmassage

Links
Harm van der Sanden
Huib Rost Triatleet
Kocken Boxmeer
Wielervereniging de Maaskant
Wouter van Roosmalen